• Forumda henüz oluşturulmamış kategori varsa "İstediğiniz kategoriyi açalım!" konusuna mesaj yazabilirsiniz.
  • Forum sitemiz kısa bir süre Yeni Üye alımına ve Yeni Başlık açımına kapatılmıştır.

2021 Muharrem Orucu Ne Zaman?

skirubo

Member
2021 Muharrem Orucu Ne Zaman?

Hicri takvime göre Muharrem ayı birinci aydır. Muharrem ayının onuncu gününe ise Aşure denmektedir. Tarihi kaynaklara göre milattan çok önce Arap, İsrail ve Fars milletleri tarafından, Muharrem ayının Aşure günü, kutsal kabul edilen ortak bir değerdir. Saymakla bitiremeyeceğimiz bütün peygamberlerin refaha, kurtuluşa ve başarıya ulaştıkları gündür. Onun içindir ki Nuh Peygamber dahil ondan sonra gelen bütün peygamberler, Hz. Muhammed ve Hz. Ali de 10 Muharrem Aşure günü şükür ve senalarını ifade ederek, oruç tutmuşlar. Nuh Peygamber'in kurtuluş çorbasını pişirip fakir fukaraya yedirmişler, Hayır ihsan yapmışlar. Bütün tarihler o güne kadar olan, Muharrem ayının kutsallığı ve özelliğini böyle anlatırlar.

Peki, Muharrem Ayı ne zaman 2021 diye soracak olursanız, bu sene Muharrem ayı 9 Ağustos'ta başlayıp, 7 Eylül'de sona erecektir. Muharrem ayı içerisinde tutulan Muharrem orucu ne zaman?

Muharrem orucu, ilk gününden sonra ki 9, 10 veya 11. Günde tutulabilmektedir. 2021 Muharrem orucu 17-18 Ağustos veya 18-19 Ağustos tarihlerinde tutulmaktadır. 2021 Muharrem Orucu Ne Zaman, Muharrem ayı nedir gibi daha birçok bilgiye web sitemiz aracılığıyla ulaşabilirsiniz.
 
Üst